Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Patricia Highsmith

Carol

Az ötvenes évek Amerikájában játszódó regényt a világhírű írónő álnéven jelentette meg, és nem véletlenül: a könyv nagy botrányt kavart.
A húszas éveiben járó Therese egy manhattani áruházban dolgozik eladóként, és jobb életről, szerelemről ábrándozik. Egy nap meglátja Carolt, a jómódú, nála idősebb szép asszonyt, aki kihűlt házasságában vergődik, és csak a kislánya iránt érzett határtalan szeretete miatt nem tud kilépni belőle.
A két nő között azonnal szikra gyúl, és ártatlannak induló barátságuk az érzelmek hatására egészen más irányt vesz.
A regény először 1952-ben jelent meg, és azóta a milliós példányszámot is meghaladta világszerte. Az Oscar-díjas rendező, Todd Haynes filmet is készített belőle olyan impozáns főszereplőkkel, mint a kétszeres Oscar-díjas Cate Blanchett, valamint Rooney Mara. A filmet máris öt Golden Globe díjra és hat Oscar-díjra jelölték.

 

„Ez a könyv emberek ezreinek adott bátorságot ahhoz, hogy szexualitásuknak megfelelő életet éljenek… Ez mindig is bátor és eredeti tett volt, és az is marad.”
Die Welt

 

„Highsmith olyan író, akinek a regényeit az ember többször is újraolvassa. Ezt kevesekről mondhatjuk el.”
Graham Greene

Elfogyott

Leírás

344 oldal.

Kartonált.

Fordító: Gálvölgyi Judit

További információk

Tömeg 440 g
Méretek 140 x 29 x 200 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Patricia Highsmith (1921–1995) amerikai regényíró leginkább pszichológiai thrillerjeiről ismert. Összesen huszonkét regényt írt, és több irodalmi díjban, köztük a rangos Edgar Allan Poe-díjban is részesült. Műveit 35 nyelvre fordították le.