Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Szécsi Noémi

Kommunista Monte Cristo

A fiatal szerzőnő a kismama lét mindennapjai után a Kommunista Párt történetébe ásta bele magát nyakig. Ki gondolta volna, hogy a vörösre festett évek szatírába illő történeteket rejtenek? Politika és szerelem 1919-tôl 1956-ig – egy hentes-legény szemszögéből, szóval egy kicsit másképp, mint ahogy eddig ismerhettük!

Milyen történelmet ír Sanyi, a daliás hentes, akinél minden szál összefut?
1919 nyarán Kun Béla megbízásából Bécsbe indul. Kezében egy bôröndnyi arany, szívében szerelem és rettegés. Akármennyire is szeretné, a Tanácsköztársaság elveszett ügyét már nem tudja megmenteni, mégis visszatér. Terve kudarcot vall, ám a Horthy börtönében megélt, válogatott kínok után Sanyi még mindig szilárdan hiszi: attól, hogy ő kommunista, még lehet boldog!
Szívet nem cserél, de kettős élet várja: otthon polgári bőség, reakciós feleség, reakciós gyerekek, kint a világban pedig az illegális Mozgalom, és egy patinás forradalmárcsaládból származó szerető. Várja még a gazdasági világválság, a nyilasterror, a zsidóüldözés, Budapest ostroma és megannyi politikai kaland. Minden szépen alakul, de közbejön Rákosi Mátyás országlása, amikor mindenkinek színt kell vallania. Ekkor kiderül, van annál nagyobb bûn, mint hogy egy hentes vegetáriánus…

Elfogyott

Leírás

440 oldal.

Keménytáblás, védőborítóval.

További információk

Tömeg 620 g
Méretek 146 x 40 x 201 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Szécsi Noemi 1976-ban született. Bölcsészkart és újságíró-iskolát végzett. A Finnugor vámpír című első regényéből filmet forgattak. Budapesten él párjával és kislányával.