Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Ian Graham

Kurtizánok

Mai szemmel nézve nem hétköznapi státuszú nőkről szól ez a könyv, akiket gyakran családjuk nehéz anyagi helyzete kényszerített erre a pályára, bár a keleti kultúrákban kegynek számított, ha valaki a legősibb foglalkozást űzhette. A kurtizánok olykor ki voltak rekesztve a társadalmi elitből, máskor pedig ők határozták meg azt. Befolyásos férfiakat édesgettek magukhoz, akik gyakran az idő múltával az ellenségeikké váltak. Híres királyokat tettek alattvalóikká, vagy ők váltak azok játékszereivé. Divatot diktáltak, botrányos életükkel magukra irányították a sajtó figyelmét, ami még hírhedtebbé és gazdagabbá tette őket. A hírnév és a siker azonban kétélű fegyvernek bizonyult. Közülük csak keveseknek adatott meg a kiegyensúlyozott élet és a boldog és egészséges öregkor.

Ian Graham izgalmas és néha elképesztő történetek keretei között foglalja össze a kétes hírű nők életét. Az olvasó átfogó képet kaphat mind Európa, mind Ázsia, de még Amerika híres kurtizánjairól is az ókortól egészen a 20. századig

 

Előrendelhető
Megjelenés dátuma: 2021.11.04

Leírás

288 oldal.

Kartonált.

Fordító: Tóth Virág

További információk

Tömeg 354 g
Méretek 146 x 23 x 200 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Ian Graham Írországban született, és eredeti hivatását tekintve fizikus. Ám később újságírásra adta a fejét. Több mint 240 könyv szerzője, melyek többsége gyerekeknek és tinédzsereknek szóló ismeretterjesztő mű.