Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Agnes Ravatn

Madarak ítélőszéke

Két számkivetett ember a norvég fjordok partján. Két titok. Ahogy feszül a múlt szorítása, úgy válik lehetetlenné a menekülés, és már a vezeklés sem segít…
Allis, a televíziós műsorvezető egy botrányt követően otthagyja a munkáját és a férjét, és önkéntes száműzetésbe vonul egy isten háta mögötti fjord partján. Házvezetőnői munkát vállal Sigurd Baggénál, a jóképű, férfias, de mogorva és rejtélyes férfinál. Miközben a férfi feleségének visszajövetelére várnak, furcsa kapcsolat alakul ki közöttük, amely a kezdeti rideg alá- és fölérendeltségből vonzódássá, majd beteges ragaszkodássá alakul.
Milyen titkokat rejteget a zárkózott férfi? Le lehet-e zárni a múltat, és új életet kezdeni?
A pszichológiai mélységeket feltáró skandináv regény élet és halál, bűn és bűnhődés kérdéseit feszegeti, és az első perctől az utolsóig, amíg el nem éri a drámaian sokkoló véget, fogva tartja az olvasót.
Az öt irodalmi díjat is elnyert regényt már 13 nyelvre fordították le.

A skandináv szépirodalom legújabb gyöngyszeme

 

Leírás

248 oldal.

Kartonált.

Fordító: Tarr Bori

További információk

Tömeg 250 g
Méretek 140 x 21 x 200 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Agnes Ravatn 1983-ban született Norvégiában, író és publicista. 2015-ben Norvégia tíz legígéretesebb fiatal regényírója közé választották. A Madarak ítélőszéke második regénye. A regényt színpadra állították Oslóban, és hamarosan film is készül belőle.