Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Ellen Alpsten

A cárnő lánya

A regény I. Erzsébet, minden oroszok cárnőjének élettörténetét beszéli el. Ármány és szenvedély, hirtelen bukás és váratlan felemelkedés – a 18. századi orosz cári udvar mindennapjai elevenednek meg Ellen Alpsten második regényében, amely első kötete, A cárnő méltó folytatása.
A Romanov-házba született Erzsébet vagy Lizanyka, ahogy kislányként szólították, a reformer cár, Nagy Péter és I. Katalin lányaként jön a világra. Apja a francia királynak szánja feleségül. Ám a sors mást tartogat Lizanyka számára. Apja halála után édesanyja, az egykori jobbágy kerül a trónra, így Lizanyka már nemcsak a cár, hanem a cárnő lánya is. Édesanyja hatalomra kerülhetett, a francia udvar pedig nem rukkolt elő házassági ajánlattal, így új cél sejlik fel Erzsébet szeme előtt: saját jogon uralkodni és továbbvinni apja örökségét. Újabb szörnyű tragédiák és szerencsétlenségek miatt nemcsak a címe és az udvarnál betöltött szerepe, hanem az élete is gyakran veszélybe kerül.

Leírás

448 oldal.

Kartonált.

Fordító: Czagányi Anikó

További információk

Tömeg 700 g
Méretek 141 x 36 x 200 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Ellen Alpsten angol újságíró és író. Londonban él a férjével, három fiukkal és egy labradorral. A cárnő az első regénye.