Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Tahir Shah

A Kalifa háza

A könyv egyik főszereplője egy ház. Casablanca valaha legpompásabb, de mára romjaiban heverő háza, melyet egykor kalifák laktak, mára azonban gonosz szellemek, a dzsinnek uralják.
A könyv másik főszereplője a vállalkozó kedvű angol író, aki elhatározza, hogy maga mögött hagyja a ködös Angliát, a szűk életteret, a kiüresedő nyugati civilizációt, és családjával új életet kezd Marokkóban. Megveszi a Kalifa házát, amely nemcsak titokzatos múlttal, de saját energiával is rendelkezik.
Ekkor kezdődik a két főszereplő közös története. A férfi nagy lelkesedéssel vág bele a ház felújításába, ám egyfolytában szembesülnie kell a kulturális különbözőségből eredő nehézségekkel. Romantikus tervének megvalósulását nemcsak emberek, hanem a régi ház még régebbi lakói, a dzsinnek is nehezítik.
A felújítás különös utazás Marokkó kultúrájába. Miközben újraépül a ház, az olvasó megismeri a marokkói szokásokat és erkölcsöket, a dzsinnekbe és a hozzájuk kapcsolódó babonákba vetett töretlen hitet, a keleti világfelfogást.

3.570Ft

tájak, emberek

Elfogyott

Leírás

424 oldal.

Keménytáblás, védőborítóval.

Fordító: Szám István

További információk

Tömeg 610 g
Méretek 146 x 39 x 201 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Tahir Shah angol újságíró és számos útikönyv szerzője. Casablancában, a Kalifa házában él feleségével és két gyermekével.