Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Louis de Berniéres

Don Emmanuel háborúja

Politika, szex, misztikum, erőszak és humor minden mennyiségben. A több szálon futó, dél-amerikai hangvételű regény misztikus realizmusával Gabriel García Márquezt juttatja eszünkbe. Don Emmanuel háborújában jól megfér egymással a valóság és a szürrealizmus, a macho és a matriarchális világ, a katolikus szent és az ősi istenség.
Az elkényeztetett és gőgös Dona Constanza el akarja vezetni a folyót, hogy megmentse az úszómedencéjét a kiszáradástól, ezért összeütközésbe kerül a helybéliekkel. A csetepaték komoly csatározásokká fajulnak, még a gerillák is belekeverednek, így a kormány kivezényel egy katonai osztagot, élén a kövér, brutális és ostoba Figueras tábornokkal.
Bár a kormányhadsereget hol ragályos röhögőgörcs-rohamok gyötrik, hol titokzatos macskahordák keserítik meg az életüket, a falubelieknek menekülniük kell, ha el akarják kerülni a kínzásokat és az értelmetlen erőszakot.
Felkerekednek, hogy új életet kezdjenek az Andokon túl és megteremtsenek egy életvidám civilizációt. Az út azonban a reményteljes jövő felé dzsungelen, taposóaknákon, kínzókamrákon át vezet.

A szerző a Corelli kapitány mandolinja című regényével lett világszerte ismert, melyet több mint 30 nyelvre lefordítottak, és filmet is készítettek belőle.

Elfogyott

Leírás

432 oldal.

Keménytáblás, védőborítóval.

Fordító: Kovács Kristóf

További információk

Tömeg 690 g
Méretek 146 x 39 x 201 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Louis de Bernières 1954-ben született Londonban. Volt katona, kertész, motorosfutár, autószerelő, majd lediplomázott. Első irodalmi díját a Don Emmanuel háborújával nyerte el. A Corelli kapitány mandolinja című regényét több mint 30 nyelvre lefordították, és filmet is készítettek belőle.