Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Lin Yutang

Egy múló pillanat

40 év történelmi korrajza a könnyed stílusáról ismert, kínai bestseller szerző tollából – egy előkelő pekingi család története a bokszerlázadástól a Japán elleni háborúig.

A több szálon futó cselekményen keresztül a huszadik század eleji Kína elevendik meg. A család életébe gyermekrablók, ópiumcsempészek, mandzsuvezérek és külföldi zsoldosok férkőznek be, és senki sem vonhatja ki magát a történelemformáló események sodrából – forradalom, a császárság bukása, diákmozgalmak alakítják az ország életét. A hagyományok és a modern kultúra összecsapása jellemzi a mindennapokat, de a könyvet át- meg átszövi a tao bölcsessége, mely Jao úr, a regénybeli családfő életfilozófiája.
A kínai történelem szövevényes és változatos korszakát Lin Yutang közvetlen előadásmódja tökéletesen érzékelhetővé és érthetővé teszi a nyugati ember számára, így megismerhetjük az egzotikus világ valamennyi titokzatosnak ható jelenségét.

Elfogyott

Leírás

320 + 520 oldal.

Keménytáblás, védőborítóval.

Fordító: Pünkösti Andor

További információk

Tömeg 541 g
Méretek 146 x 34 x 201 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Lin Yutang (1895-1976) kínában született és nevelkedett, majd az Egyesült Államokba emigrált. Regényeit angol nyelven írta, és talán ő tett a legtöbbet azért, hogy a nyugati világ megismerje kínát.