Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Magunkról

Kiadónk története 1993-ra nyúlik vissza, amikor is az alapító tagok (ketten voltak) gondoltak egy nagyot, megszámolták a párna alatt őrzött megtakarított pénzüket, és úgy döntöttek, ha egyetlen egy példányt sem adnak el Benjamin Hoff: Malacka és tao című könyvéből, akkor is belevágnak. De tévedtek. Malackára sok olvasó volt kíváncsi (és persze a taóra is). Malackát követte a Micimackó és a tao, majd a Tao Te King (a költő-király, Weöres Sándor interpretálásában), aztán A teljesség felé, majd Hermann Hessétől a Demian.

Teltek-múltak az évek, és a kétszemélyes kiadóból Kiadó lett. Nem nagy, nem kicsi. Közepes, de nem középszerű. Nevünket kevesen értik, nem is jelent semmit, csak arra kérünk mindenkit, hogy nem TeRRicum, és nem is TeRCium, hanem TERICUM, azaz ``terikum.``

Profil? Nincs. Viszont van, ami kizárt: igénytelenség, ízléstelenség. Azt szeretnénk, ha az olvasók kapnának valamit a pénzükért, nem csak tartalmilag, hanem esztétikailag, tárgyilag is. Végül is semmi se pótolja a polcon egy szép könyv látványát.

A könyv eredeti, a világ másolat - ez a mottónk, meg hogy szívvel kell csinálni, amit csinálunk, ez a lényeg. Mi igyekszünk. És reméljük, az Olvasóink is elégedettek lesznek. Elsősorban a könyveinkkel.

Kik azok, akik egy könyv megjelenését előkészítik?

Pavlov Anna
kiadóvezető
pavlov@tericum.hu

Kovács Teréz
kiadói asszisztens
kovacsterez@tericum.hu

Bencze József
operátor, grafikus
bencze.jozsef@tericum.hu

Kincses Bálint
logisztika
secsnik@yahoo.com

Fábri István
tiszteletbeli tag