Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Mahbod Seraji

Teherán háztetőin

1973 nyara, Teherán. Pasha átlagos iráni tinédzser, aki igyekszik túlélni az unalmas iskolai hétköznapokat. Legjobb barátjával, Ahmeddel bokszleckéket vesz, hogy meg tudja magát védeni, és reménytelenül szerelmes a szomszéd lányba, Zariba. Pasha és barátai minden este kiülnek teheráni házuk tetejére, ahol megvitatják az élet nagy dolgait. A régi rendszer az új ellen, a hagyomány a szabadság ellen, a szüleiknek tett ígéretek a szívük szava ellen – ezekre az örök kérdésekre keresik a választ a hajnalba nyúló beszélgetések során a csillagok alatt.
Amikor azonban egyiküket elhurcolja magával a titkosrendőrség, tragédiák sorozata veszi kezdetét. Eddigi békés világuk összetörik, és szembesülnek az elnyomó rendszer kegyetlenségével.
A kedves és megható történet négy fiatal barátságán és viszontagságain keresztül egyszerre mutatja be a korabeli Irán hétköznapjait, a perzsa emberek szenvedélyes lelkivilágát és ad társadalmi látleletet az elnyomó rendszerről, amely értelmetlen intézkedéseivel ártatlan fiatalok életét nyomorítja meg.

Leírás

352 oldal.

Kartonált.

Fordító: Tóth Virág

További információk

Tömeg 390 g
Méretek 140 x 28 x 200 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Mahbod Seraji Iránban született, és 1976-ban, még az iráni iszlám forradalom előtt az USA-ba utazott egyetemre. Ezután már sohasem tért vissza a hazájába. A Teherán háztetőin első regénye, melyet angol nyelven írt, nem az anyanyelvén. A kritikusok elismerően nyilatkoztak a könyvről, és az írót kimagasló tehetségnek tartották. A regényt több nyelvre is lefordították. A szerző jelenleg San Franciscóban él, és a második regényén dolgozik.