Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Ellen Alpsten

A cárnő

Elképzelhetetlennek tűnt, hogy a világ nem szűnt meg forogni a halála pillanatában. Férjem, a legerősebb akarat, mely valaha összefogta Oroszországot, több volt puszta uralkodónál. A végzetünk volt. És még mindig: az enyém.

1725, Szentpétervár. Nagy Péter, minden oroszok szeretett és rettegett cárja a halálos ágyán fekszik a Téli Palotában. Vajon ki lép utána a trónra? Egyetlen fia halott, unokája még túl fiatal az uralkodáshoz. Új cár nélkül Oroszországban eluralkodhat a káosz. A cár második felesége, a jobbágysorból felemelkedett Katalin kellő érzékkel és némi ármánnyal úgy mozgatja a szálakat, hogy ő maga kerülhessen a trónra.
Katalin, alias Marta Skawronska nyomorban született, de szépségének és intelligenciájának köszönhetően Európa egyik legnagyobb birodalmának uralkodójává válik.
Ellen Alpsten, miközben bemutatja az első orosz cárnő rögös életútját, élénk és hiteles képet fest a korabeli Oroszországról, a fényűző cári lakomákról és orgiákról, az udvari intrikákról és a kegyetlen háborúkról. Ragyogó portrét fest Nagy Péterről is, a zseniális, de sokszor kegyetlen cárról, aki mindenen és mindenkin keresztüllépett, hogy valóra váltsa nagyratörő céljait.

Leírás

472 oldal.

Kartonált.

Fordító: Czagányi Anikó
(Tamás Dénes 1-9. fejezetek)

További információk

Tömeg 710 g
Méretek 141 x 38 x 200 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Ellen Alpsten angol újságíró és író. Londonban él a férjével, három fiukkal és egy labradorral. A cárnő az első regénye.