Leírás
416 oldal.
Keménytáblás, védőborítóval.
A szöveget gondozta és válogatta: Krúdy Zsuzsa
Contact us on 06 1 453 0927 or support@tokokoo.com
Az étkezés kultusza nemegyszer felülmúlja a nő és a szerelem jelentőségét, állítja Krúdy. De vajon tudnak-e az emberek úgy enni, ahogy a természet rendje megköveteli? A több, mint ötven elbeszélést és karcolatot tartalmazó kötet a gyomor örömeiről szól. Krúdy hőseivel együtt hosszú estéket tölthetünk Pest-Buda kisvendéglőiben, belehallgathatunk az evés-ivás közben szövődő beszélgetésekbe, magunkba szívhatjuk a boldog békeidők atmoszféráját. Milyen a jó kocsmaillat? Miért a legtáplálóbb étel a varjúleves? Miből főzik a levesek hercegét, a ráklevest? Mi a gábli? Milyenek a szép magyar hasak? Hogyan készítik Ujházi levesét és Esterházy rostélyosát? A gasztronómiai kalandozások közepette feltűnik Szindbád is, aki az elveszett múlt nyomát keresve utazik. A kötetben a gyomorkalandok mellett olvashatunk Petőfi Zoltán, Petőfi Sándor fiának utazásairól, továbbá arról, miért örvendett Ferenc József öreg korában is kitűnő egészségnek, és hogyan kapcsolódik a szarvasgombás bélszínszelet a nagy operaszerző, Rossini nevéhez. A válogatás nagy része elfeledett vagy kevésbé ismert Krúdy írásokat közöl.
3.970Ft
magyar szépirodalom416 oldal.
Keménytáblás, védőborítóval.
A szöveget gondozta és válogatta: Krúdy Zsuzsa
Tömeg | 600 g |
---|---|
Méretek | 146 x 39 x 201 mm |
Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.