Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Donna Jo Napoli

A mosoly

Vajon ki lehetett az a nő, akit Leonardo da Vinci leghíresebb festménye, a Mona Lisa ábrázol? Számos elképzelés van erről, ám valamennyi csupán találgatás, mivel a festménynek a művész nem adott címet, és nem szerepel rajta sem szignó, sem dátum.
A 15. századi Firenzében játszódó regény életre kelti a híres festményt. A történelmi pontossággal megírt és izgalmas részletekben bővelkedő történet a rejtélyes mosoly mögé bújt nő életét beszéli el. A tizenöt éves Monna Elisabetta, egy gazdag selyemhernyó-tenyésztő lánya gondtalanul él szülei házában. Szerelemről, házasságról ábrándozik, bár tudja, hogy az élet nem lesz kegyes hozzá, és ahhoz az emberhez kell majd feleségül mennie, akit a szülei választanak neki.
A család barátja, Leonardo da Vinci, akit Lisa elbűvöl a mosolyával, elviszi a Medici-palotába, ahol bemutatja az ifjú örökösnek, Giulianónak. A két fiatal között szerelem lobban, ám a sors elszakítja őket egymástól.

Leírás

320 oldal.

Keménytáblás, védőborítóval.

Fordító: G. Szilágyi Zsófia

További információk

Tömeg 490 g
Méretek 146 x 32 x 201 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Donna Jo Napoli számos ifjúsági és történelmi regény szerzője, öt felnőtt gyerek édesanyja. Házában mindig élnek állatok: cicák, kutyák, madarak és nyulak. Az írás mellett kedvenc időtöltése a kertészkedés és a kenyérsütés.