Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Eva Stachniak

Az éjszaka császárnője

Katalin orosz cárnő haldoklik. A haláltusa utolsó harminchat órájában lejátszódik előtte az egész élete: anhalt-zerbsti Zsófia hercegnőként indult, és Oroszország egyik leghatalmasabb uralkodójaként ért célba.

A felvilágosult kormányzásra vágyó Zsófia hercegnő hamar szembesül az uralkodás kegyetlen törvényeivel, az udvari intrikákkal, a hatalmi játszmákkal. Ennek ellenére kiváló diplomáciai és stratégiai érzékkel rendelkező cárnővé válik. Azonban hiába az újabb és újabb diadal. A katonásdit játszó bárgyú férj, a hűtlen gárdista szeretők sora, és végül a nagy szerelem, Patyomkin herceg elvesztése egyre távolabb sodorják Katalint az egyéni boldogság lehetőségétől.

Eva Stachniak, „A Téli Palota” című nagy sikerű regény szerzője, ezúttal II. Katalin pályafutásának végével kezdi. Az olvasó a haldokló cárnő szemén keresztül, annak gondolataitól és érzéseitől kísérve tekinthet végig Katalin életének és uralkodásának dicsőséges vagy épp megrázó állomásain.

Leírás

456 oldal.

Keménytáblás, védőborítóval.

Fordító: Laszkács Ágnes

További információk

Tömeg 450 g
Méretek 146 x 46 x 201 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Eva Stachniak lengyel származású, Kanadában élő írónő. Rengeteg történelmi forrást, többek között levelet, feljegyzést és visszaemlékezést dolgozott fel, hogy egy történelmileg hiteles, ám ugyanakkor nem idealizált, emberi képet fessen az oroszok legnagyobb cárnőjéről.