Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Lawrence Wright

Magasba nyúló tornyok

Világ megváltozott 2001. szeptember 11-én. A következő évek történetét az al­Kaida által szervezett terrortámadás formálta.
Lawrence Wright amerikai újságíró 2001. szeptember 12-én kezdte el írni ezt a könyvet. Célja az volt, hogy bemutassa azokat az embereket, eseményeket és nem utolsósorban eszméket, amik a World Trade Center iker­tor­nyainak ledön­téséhez és a Pentagon elleni táma­dáshoz vezettek.
Wright öt éven át dolgozott ezen a könyvön, több ezer oldalnyi doku­men­tumot dolgozott fel, és több száz interjút készített. Az eredmény: egy egyedül­állóan részletes, ugyan­akkor izgalmas könyv, amely hóna­pokig szerepelt a New York Times best­sel­ler­listáján, majd 2007-ben elnyerte az amerikai újságírás legma­gasabb elismerését, a Pulitzer-díjat is.
A kötetből az olvasó megismerheti az iszlám fun­da­men­ta­lizmus történetét, megtudhatja, milyen szerepet játszottak a szaúdi és az amerikai kormány­szervek az al-Kaida majdani vezetője, Oszáma bin Láden megerő­sö­désében. Rokonok, barátok, harcos­társak és ellen­felek meséltek a szerzőnek Bin Ládenről és az al-Kaida másik legfon­tosabb alakjáról, az egyiptomi Ajman al-Zavá­hi­riről, családjuk törté­netéről, az ő pálya­fu­tásukat formáló esemé­nyekről. A szerző lenyűgöző alapos­sággal rekon­stru­álta a terror­szer­vezet megala­kulá­sának előzményeit, a fősze­replők szavait, csele­ke­deteit. Végig­kísér­hetjük nemcsak Oszáma bin Láden útját, hanem azt a folyamatot is, melynek során az Egyesült Államok hír­szerzői és terror­el­hárítói felfigyeltek tevé­keny­ségére, majd pedig megkí­sé­relték elfogni.
Lawrence Wright könyve a riporteri munka csúcs­tel­je­sítménye – elfogulatlan, mégis szenve­délyes, részle­tekbe menő és letehe­tet­lenül olvasmányos.
Aki végigolvassa könyvét, mélyebben értheti meg a mindannyiunk sorsát befolyásoló közelmúlt eseményeit.

Elfogyott

Leírás

392 oldal.

Keménytáblás, védőborítóval.

Fordító: Kovács Kristóf, Nádori Péter

További információk

Tömeg 820 g
Méretek 172 x 40 x 238 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Lawrence Wright Pulitzer-díjas amerikai újságíró, a The New Yorker főmunkatársa. Eddig öt dokumentarista regénye jelent meg az Egyesült Államokban. Feleségével Texasban él.