Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Viktoria Tokarjeva

Sorsok, avagy semmi különös

A kortárs orosz irodalom népszerű írónőjének kötetében belecsöppenünk a 70-80-as évek Szovjetúniójának boldog-boldogtalan világába. Egyszerű, mégis különleges emberi életekről olvashatunk, melyek hol mulatságosak, hol abszurdak, hol szomorúak, hol szeretetre méltóak, de mindig izgalmasak.

A józanéletű, szerény matematikus randira indul a szemközt lakó hárfás lánnyal, de mire összeszedi a bátorságát, a detoxikálóban köt ki.

A vidám szilveszteri mulatság komor tragédiába fordul, amikor az egyik meghívottnak csak a halálhíre érkezik meg – egészen addig, amíg az illető meg nem jelenik a színen.

A tisztalelkű falusi postáslány, akinek csodaszép énekétől elnémulnak a madarak, a tehenek pedig több tejet adnak, hamis rendőrségi idézéssel próbálja találkára csábítani a repüléstől rettegő pilótát.

A visszahúzódó kisfiú talizmánként próbál érvényesülni, és szinte akaratlanul, bár apró csalásokkal, mindenkinek boldoggá teszi az életét.

Egyik novellában sem történik semmi különös, akárcsak Csehovnál, de az élet már csak ilyen: sorunk a sok-sok „semmi különös“-ből épül fel.

Tokarjeva hol derűs humorral, hol szívszorítóan mesél az emberi élet szépségeiről és viszontagságairól.

4.170Ft

szépirodalom

Leírás

384 oldal.

Keménytáblás, védőborítóval.

Fordító: Pavlov Anna

További információk

Tömeg 410 g
Méretek 146 x 36 x 201 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Viktoria Tokarjeva kiemelkedő helyet foglal el a kortárs orosz irodalomban: olyan írokkal vetekszik népszerűségben, mint Ulickaja, Pelevin, Rubina. Az írónő Oroszországban él, és film forgatókönyvíróként is ismert.