Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Lévai Katalin

Tűzmadár

Lévai Katalin legújabb családregénye az egykor híres cukrász és motorversenyző, Szavanov Emil drámai eseményekben bővelkedő életét tárja elénk.
A szegény monarchiabeli szerb családból kiemelkedő Emil a korabeli pesti társasági élet közkedvelt szereplője volt. Belvárosi cukrászdájában egész Pest megfordult, és egy generáció tanult tőle büszke tartást és küzdeni tudást, amikor látta őt motorversenyeken száguldozni fekete bőrruhájában. Szavanov mester élete azonban csak látszólag volt sikeres. Első nagy szerelmét korán elveszítette, a második házasságát pedig egy olyan drámai szerelmi háromszög árnyékolta be, amellyel szemben tehetetlennek bizonyult. Felemelkedésében, feloldhatatlan családi konfliktusaiban, sikereiben és megrendítő szerelmi történeteiben benne van a XX. század legragyogóbb és legsötétebb fejezeteinek a történelme. A több mint fél évszázadot átfogó, mozgalmas tablón csupa olyan regényalak jelenik meg, aki a hátán cipeli az egész korszakot annak minden drámájával együtt.
Lévai Katalin rendkívüli empátiával és sodró lendülettel megírt regénye a szenvedély, az árulás és egy be nem teljesült szerelem lebilincselő története egy zűrzavaros korban.

Leírás

264 oldal.

Kartonált.

További információk

Tömeg 340 g
Méretek 146 x 21 x 200 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Lévai Katalin (1954) író, szociológus. Irodalmi pályafutását 2006-ban kezdte a Párnakönyv és más mesék című kisregényével, amely azonnal bestseller lett. Azóta számos regénye, novellája és két színdarabja jelent meg.