Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

Khaled Hosseini

Papírsárkányok

Hazatérés Afganisztánba
“A lopás az egyetlen megbocsáthatatlan bűn. Ha megölsz valakit, ellopod az életét. Ellopod a felesége jogát arra, hogy férje legyen, a gyerekeitől elrabolod az apjukat. Ha hazudsz, ellopod valakinek az igazához való jogát. Ha csalsz, ellopod a becsületességhez való jogot. Nincs hitványabb dolog a lopásnál.”
A regény főhőse egy tizenkét éves afgán kisfiú. A felhőtlen gyerekkor váratlanul véget ér, amikor Amír elárulja legjobb barátját. A lebilincselő regény az élet legfontosabb dolgairól szól: szeretetről, barátságról, hűségről, árulásról, életről és halálról. Miközben az afgán származású, Kaliforniában élő szerző szívszorító, nem mindennapi történetet mesél, végigkalauzol bennünket Afganisztán zűrzavaros közelmúltján, a hetvenes évek elejének békés hétköznapjaitól napjainkig.
A regény világszerte óriási sikert aratott, az Egyesült Államokban folyamatosan a toplisták élén van, nemrég filmet készítettek belőle.

3.170Ft

archív

Elfogyott

Leírás

400 oldal.

Keménytáblás, védőborítóval.

Fordító: Vajda György

További információk

Tömeg 570 g
Méretek 146 x 34 x 201 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

Khaled Hosseini Afganisztánban született 1965-ben, egy ötgyermekes családban nőtt fel. Édesanyja fárszi nyelvet és történelmet tanított egy kabuli lánygimnáziumban, édesapja diplomata volt. 1980-ban a véres kommunista puccs után a család nem tért vissza a franciaországi kiküldetésből, hanem politikai menedékjogot kért és kapott az Egyesült Államokban. Khaled Hosseini jelenleg Kaliforniában él feleségével és gyermekeivel.